Сторінкифуерг

вівторок, 16 травня 2017 р.

Країни Євросоюзу можуть продовжити заходи тимчасового прикордонного контролю - МЗС

В Європейському Союзі дозволили державам-членам продовжити заходи тимчасового прикордонного контролю. Про це йдеться в повідомленні Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України в Twitter.
"11 травня Рада Європейського Союзу схвалила Імплементаційну рішення про рекомендації щодо продовження заходів тимчасового внутрішнього контролю за надзвичайних обставин, що ставлять під загрозу загальний функціонування Шенгенської зони", - йдеться в повідомленні.

"Рада ЄС дозволяє зацікавленим державам-членам продовжити поточні заходи пропорційного тимчасового прикордонного контролю як винятковий крок і на обмежений період (6 місяців)", - відзначили в МЗС.
Рішення стосується Австрії, Німеччині, Данії, Швеції і Норвегії. Це рішення поширюється на сухопутні кордони між Австрією та Угорщиною, Австрією і Словенією (країна, яка ввела заходи, - Австрія), а також на сухопутні кордони між Австрією і Німеччиною (країна, яка ввела заходи, - Німеччина), на порти Данії, мають поромне сполучення з Німеччиною, і на сухопутний кордон між Німеччиною і Данією (країна, яка ввела заходи, Данія), на шведські гавані поліцейських регіонів Південь і Захід, і на Ерессунський міст (країна, яка ввела заходи - Швеція), на порти Норвегії, мають поромне сполучення з Данією, Німеччиною і Швецією (країна, яка ввела заходи, - Норвегія).
 "У разі продовження внутрішнього прикордонного контролю такі держави повинні на щотижневій основі проводити оцінку необхідності частоти перевірок, часових і територіальних рамок застосування, домірності застосованих заходів реальним загрозам і щомісяця оприлюднювати доповіді за результатами здійснених оцінок", - йдеться в повідомленні МЗС.


Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/society/1924481-krajini-evrosoyuzu-mojut-prodovjiti-zahodi-timchasovogo-prikordonnogo-kontrolyu-mzs.html

Немає коментарів:

Дописати коментар