Сторінкифуерг

середу, 31 травня 2017 р.

Зустріч за круглим столом «КАВА З КОНСУЛОМ»

Мережа Центрів європейської інформації минулого року започаткувала у бібліотеках України проект «Кава з консулом». У травні в бібліотеках відбуваються зустрічі з консулами європейських країн, які присвячені Дню Європи, зініційовані Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Михайла Івасюка в рамках відкритих пунктів європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках».
19 травня у читальному залі Сторожинецької районної бібліотеки відбулась зустріч з Генеральним консулом Румунії у Чернівцях п. Елеонорою Молдован. На зустріч було запрошено представників органів місцевого самоврядування Сторожинецького району та Сторожинецької ОТГ, мешканців населених пунктів району, де компактно проживають представники румунської національності, працівників ЗМІ, бібліотекарів району.

Генеральний консул щиро привітала українців із набуттям безвізового режиму з країнами Євросоюзу. Також у своїй розмові з присутніми представниця Румунії розповіла про відносини України та Румунії, висловивши впевненість у подальшій тісній співпраці та взаєморозумінні між нашими народами. На всі запитання, які виникали під час зустрічі п. Елеонора Молдован давала вичерпну відповідь. Директор ЦБС Іванна Лугина розповіла про добросусідські відносини та співпрацю між бібліотечними установами Сторожинецького району та Сучавського повіту і поділилася планами на подальшу співпрацю.
23 травня така ж знакова зустріч відбулась й у Глибоцькій центральній районній бібліотеці. Учасниками круглого столу були: п. Елеонора Молдован – Генеральний консул Консульства Румунії в Чернівцях, голова Глибоцької районної ради Петро Панчук, перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Коломієць, завідувач відділу головного департаменту з питань внутрішньої політики апарату Президента України Олег Качковський, начальник відділу комунікацій обласної державної адміністрації Олеся Нос, керівник апарату райдержадміністрації Валентина Безверхня, керуючий справами районної ради Микола Шмідт, начальник управління освіти Василь Барарюк, методист управління освіти Олена Міхай, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Олена Рєпіна, головний редактор районної газети «Новий день» та «MonitoruІ de Hliboca» Микола Шапка, голови сільських рад, завідуючі бібліотеками-філіями та директори клубних закладів румуномовних сіл.
Директор Ольга Ковальчук РЦБС розповіла про роботу пункту європейської інформації, який діє при центральній районній бібліотеці, про участь в спільному проекті із сусідньою бібліотекою із Сучавського повіту ім. І. Сбієру «Бібліотеки – відкриті ворота до знань», про програму «Румунія – Україна – Республіка Молдова», в рамках яких обмінювалися досвідом, були присутні на творчих зустрічах із письменниками Румунії, а в Чернівцях із письменниками нашої області, де отримували в подарунок книги на румунській мові.
На завершення пані Елеонора Молдован подарувала для бібліотек районів книги краєзнавчого характеру на румунській мові та щиро подякувала за організовані зустрічі.

Немає коментарів:

Дописати коментар