Сторінкифуерг

вівторок, 23 лютого 2021 р.

Питання членства України в ЄС має вирішитися до 2030 року — Офіс президента

     Україна продовжує "тримати курс" на євроінтеграцію і набуття повноправного членства в НАТО.
               Інтеграція України з Євросоюзом та НАТО буде посилена – Шмигаль
    Європейському Союзі перестало бути гіпотетичним — це питання часу, яке має вирішитися до кінця поточного десятиліття. 
      Про це говорили в четвер на нараді щодо стратегії європейської та євроатлантичної інтеграції під головуванням Володимира Зеленського, передає пресслужба ОП.         Процес руху до членства в НАТО неідеальний, ми не маємо рожевих окулярів: інтерв'ю з віцепрем’єркою Ольгою Стефанішиною
    На зустрічі йшлося про виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, її оновлення, а також про інтеграцію у ринки ЄС і Єдиний цифровий ринок Євросоюзу.
       "Серед цілей — євроінтеграція та досягнення основних критеріїв щодо набуття повноправного членства в НАТО, синхронізація з європейським Зеленим курсом", — зазначили в ОП.
      Також обговорювали формування і просування позитивного іміджу України у світі як "авторитетного й відповідального члена міжнародної спільноти". 
     Нагадаємо, нещодавно Україна і ЄС підтвердили наміри почати проведення оцінки досягнень цілей Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Така оцінка потрібна для оновлення цього документа. Також були підтверджені зобов’язання України та ЄС почати консультації щодо подальшого перегляду лібералізації торгівлі товарами в межах поглибленої і всеохопної зони вільної торгівлі (ПВЗВТ).
        Угода про асоціацію між Україною та ЄС зобов'язує сторони через п'ять років від набрання нею чинності (вересень 2017 року) провести консультації щодо перегляду її положень в частині торгівлі товарами.

Немає коментарів:

Дописати коментар