Сторінкифуерг

пʼятниця, 26 лютого 2021 р.

Євросоюз на рік продовжив санкції проти Білорусі

 Європейський союз на рік продовжив санкції проти режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Про це йдеться в заяві на сайті Ради, опублікованій у четвер, 25 лютого.
            «Рада постановила продовжити до 28 лютого 2022 року обмежувальні заходи щодо високопосадовців, відповідальних за жорстокі репресії і залякування мирних демонстрантів, членів опозиції і журналістів в Білорусі, а також осіб, відповідальних за фальсифікацію результатів виборів. Санкції ЄС також націлені на економічних суб'єктів, великих бізнесменів і компанії, які отримують вигоду від режиму Олександра Лукашенка і/або підтримують його», – йдеться в заяві .           В ЄС нагадали, що після фальсифікованих президентських виборів в серпні 2020 року і хвилі демонстрацій, які були жорстоко придушені владою Білорусі, ЄС ввів санкції в жовтні, листопаді та грудні 2020 року, тим самим сигналізуючи відповідальним політичним і економічним суб'єктам, «що їх дії і підтримка режиму буде дорого їм коштувати».
           Повідомляться, що обмежувальні заходи включають заборону на поїздки до ЄС і заморожування активів для включених в список осіб - зараз 88 осіб, включаючи Олександра Лукашенка - і заморожування активів, що застосовується до 7 організацій.
             Крім того, фізичним і юридичним особам з ЄС заборонено прямо або побічно надавати кошти перерахованим особам.
       Нагадаємо, що раніше Євросоюз засудив вироки двом білоруським журналісткам, які були засуджені за відеотрансляцію розгону мітингу у Мінську, і закликав режим Лукашенка припинити атаки на медіа.
            Європейський Союз запровадив санкція проти Білорусі після президентських виборів у 2020 році, на яких, за даними білоруської влади, переміг Олександр Лукашенко. У Раді ЄС вибори називають фальсифікованими та засуджують придушення хвилі протестів, яка виникла після них у Білорусі.

Немає коментарів:

Дописати коментар