Сторінкифуерг

понеділок, 8 лютого 2021 р.

Ольга Стефанішина: пандемія зі всією різкістю продемонструвала переваги європейської інтеграції

     Коронакриза засвідчила важливість партнерства України з ЄС та НАТО. Про це сказала Віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина у рамках Всеукраїнського форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді», який розпочався сьогодні у Києві. Урядовиця додала, що якби Україна була членом ЄС, то стала б учасницею глобальних ініціатив і мала б доступ до вакцин разом з іншими країнами ЄС.      «Це ще одна причина, чому треба прискорити євроінтеграційні процеси – щоб стати повноцінною частиною цивілізованого світу. Щоб не лише виборювати кожного дня собі це право, а користуватися його перевагами», – зазначила Ольга Стефанішина.
     Крім того, урядовиця додала, що вакцинація – питання національної безпеки для України в 2021 році.
     «Ми високо цінуємо не лише підтримку ЄС, яка була і залишається суттєвою з першого дня, ми також цінуємо  чесність та відкритість нашого партнерства з іншими країнами. Пандемія засвідчила, що ніхто не може протистояти подібним загрозам наодинці, а вигоду від скоординованих зусиль ЄС і НАТО відчувають не лише держави-члени, а й партнери. Взаємодія з міжнародними партнерами наочно показує наскільки глибоко ми всі інтегровані, наскільки цінними для нас є спільний ринок, вільний рух товарів, свобода пересування, контакти між людьми», – сказала Ольга Стефанішина.
    Віцепрем'єрка також наголосила, що сьогодні система охорони здоров’я стає частиною критичної інфраструктури. Сама ж система і безпека кожного громадянина залежить від рівня стійкості, який вибудовують держави. ЄС, США і НАТО сьогодні приділяють велику увагу питанням стійкості, державного управління, державних систем. Це також є пріоритетом і для України. 
       Довідково: 
    Всеукраїнський Форум «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді» – це відкритий діалог влади та суспільства про боротьбу з пандемією, стан економіки і системи навчання, вакцинацію та протидію дезінформації. Подія триватиме 8-10 лютого.
    Захід відбувається за участі Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, представників Уряду, Верховної Ради України за підтримки Всесвітньої організації здоров’я, UNICEF та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
    Докладніше про подію, програму й учасників заходу можна дізнатися на: 
    Сторінці форуму – https://ukraine30.com/covid.
    FB-сторінці – https://www.facebook.com/Forum.Ukraine30/
    YouTube-каналі – https://bit.ly/3pS9Y7n

Немає коментарів:

Дописати коментар