Сторінкифуерг

понеділок, 2 квітня 2018 р.

У Єврокомісії прокоментували суперечку між НАБУ і САП: "це не справляє хороше враження"

У Брюсселі слідкують за повідомленнями довкола суперечки між антикорупційними органами в Україні. Пітер Вагнер прокоментував суперечки між САП і НАБУ
У Брюсселі відомо про суперечки між антикорупційними органами в Україні, і "це не справляє хорошого враження". Про це заявив керівник Групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер, пише Радіо Свобода.
За словами Вагнера, у Брюсселі слідкують за повідомленнями довкола суперечки між НАБУ та САП.
Ситник розповів про деталі провадження стосовно Холодницького "Ми знаємо про події в Києві. Ми слідкуємо за повідомленнями… Безумовно, це не справляє хороше враження, коли ті, хто мав би боротися з корупцією, більше борються між собою. Або ні? Може, часом це тільки шум в пресі, про який ми не можемо судити, або про який дізнаємося тільки через кілька днів", – сказав він. 

Разом із тим, додає 112 Україна, говорячи про реформи в Україні та враження Брюсселя від них, Вагнер зазначив: "Загальне враження - те, що сталося протягом останніх 3 років - це більше, ніж сталося за попередні 20".  "Попри те, що стільки вже зроблено, набагато більше роботи ще попереду. І третій момент - і він дійсно важливий - де ми зараз і як все буде рухатися далі? Немає відчуття, що бодай якісь зміни є незворотніми", - зазначив Вагнер. 
На питання, у якому з напрямків реформ в Україні він бачить справжні успіхи, Вагнер зауважив: "Список дуже довгий".
Як повідомляв УНІАН, низка ЗМІ раніше написали, що НАБУ і Генпрокуратура кілька тижнів прослуховували кабінет Холодницького. Керівник САП пізніше підтвердив, що знайшов у себе в офісі прилад, схожий на прослуховуючий.
27 березня Луценко підтвердив, що Генпрокуратура і НАБУ проводили слідчі дії щодо Холодницького.
30 березня, Луценко і Ситник звернулися до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з поданням про зняття Холодницького з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
За повідомленням прес-служби Генпрокуратури, дисциплінарні скарги про вчинення Холодницьким дисциплінарних проступків складені за фактами, виявленими під час кримінального провадження, що розслідується НАБУ спільно з ГПУ.


Немає коментарів:

Дописати коментар