Сторінкифуерг

суботу, 21 квітня 2018 р.

ЄС відкинув пропозицію Мей по кордону з Ірландією

Британія шукає способи уникнути "жорсткої" кордону з Ірландією Європейський союз відхилив пропозицію прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, яка виступає за відсутність "жорсткої" кордону між Північною Ірландією та Ірландією. Про це пише The Telegraph з посиланням на джерела в дипломатичному середовищі.

Повідомляється, що минулого тижня на переговорах чиновників ЄС з переговірником з Brexit Оллі Роббінсом британська сторона запропонувала уникнути появи фізичної кордону з Ірландією та контролю за переміщенням людей і товарів. Однак Брюссель повною мірою відхилив пропозицію. "Це були докладні й експертні контраргументи. Стало ясно, що жодна з пропозицій щодо митного союзу з Великобританією не спрацює", - зазначило джерело.
Зазначимо, питання кордону між Північною Ірландією, що входить до складу Великобританії, та Ірландією залишається одним з головних перешкод на переговорах по Brexit. Після виходу Британії з ЄС кордон між двома частинами острова Ірландія стане зовнішнім кордоном Євросоюзу. Нагадаємо, раніше голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що угоди з Лондоном про Brexit не буде без рішення по Ірландії.


Немає коментарів:

Дописати коментар