Сторінкифуерг

пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

ЄС хоче мотивувати Україну до реформ за допомогою нової інвестпрограми

Європейський союз розробляє для України нову програму залучення інвестицій під назвою контракт "Реформи заради інвестицій" (Reform Contract for Investment).
Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на єврокомісара з політики сусідства та переговорів щодо розширення ЄС Йоганнеса Гана.

В рамках нового Зовнішнього інвестиційного плану ЄС цього року для України може бути зарезервовано 1,6 мільярда гривень (50 мільйонів євро), в тому числі для компенсації кредитування банківськими установами, і зрештоюдля інвестування у реальний сектор економіки.

"В масштабах України ця сума не видається аж надто великою. Проте, за умови розумного використання, це дозволить залучити до 16 мільярдів гривень (500 мільйонів євро) приватних інвестицій", - зазначає Ган. Виділення перших 50 мільйонів євро на цей рік відбудеться лише в разі, якщо до літніх парламентських канікул Україна зробить наступні кроки: незалежне регулювання в енергетиці і повноцінна робота членів НКРЕКП, затвердження бізнес-омбудсмена та скасування е-декларування для антикорупційних активістів.

Детальніше читайте на УНІАН:
 https://economics.unian.ua/finance/10093865-yes-hoche-motivuvati-ukrajinu-do-reform-za-dopomogoyu-novoji-investprogrami.html

Немає коментарів:

Дописати коментар