Сторінкифуерг

середу, 4 квітня 2018 р.

Чотири країни мають намір бойкотувати саміт ЄС-Західні Балкани через Косово

Румунія, Сербія, Кіпр та Іспанія не братимуть участі у саміті ЄС-Західні Балкани, який запланований на 17 травня цього року в столиці Болгарії Софії, через невизнання цими країнами Косова.
Про це, з посиланням на дипломатичні джерела, повідомляє румунське видання Mediafax.
"Згідно з дипломатичними джерелами, Румунія, Сербія, Кіпр та Іспанія не братимуть участі у саміті в Софії, оскільки ці держави не визнали уряд Приштини. На саміті буде присутнім і президент Косова Хашим Тачі", - пише видання.

Журналісти наводять також слова сербського прем'єра Ані Брнабіч про те, що присутність косовських представників на цьому саміті - «політичний нонсенс».
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, у свою чергу, заявив, що інтеграція Західних Балкан в ЄС має для болгарського головування в Євросоюзі пріоритетне значення.
Раніше повідомлялося, що у травні цього року в Софії пройде саміт Євросоюзу, на якому обговорюватиметься питання європейської інтеграції держав Західних Балкан: Албанії, Чорногорії, Сербії, Македонії, Боснії і Герцеговини, Косово, - які на сьогодні виявилися анклавом в оточенні країн - членів ЄС.



Немає коментарів:

Дописати коментар