Сторінкифуерг

суботу, 21 квітня 2018 р.

В ЄС прокоментували блокування Telegram у Росії

Блокування Telegram прокоментували в ЄС
Євросоюз очікує, що Росія дотримуватиметься прав людини, свободи слова і своїх міжнародних зобов'язань, у тому числі, в рамках ЄСПЛ.
 Блокування Telegram суперечить зобов'язанням, які Росія взяла на себе як учасник європейської конвенції про права людини. Про це в п'ятницю, 20 квітня заявив посол ЄС в Росії Маркус Едерер, повідомляє РІА Новости.

 "Блокування Telegram - це додатковий сумний розвиток подій з точки зору захисту свободи слова, плюралізму і права на приватне життя в Росії. Стаття 8 Європейської конвенції про права людини, учасником якої є і РФ, наказує поважати право на приватне життя громадян, на захист їх житла і приватного листування", - сказав посол.
 Він звернув увагу, що рішення про блокування сервісу було прийнято наступного дня після того, як Держдума в першому читанні схвалила законопроект про нові обмеження для соцмереж.
 "Пропоновані нові законодавчі норми можуть потенційно обмежити свободу слова і ЗМІ в РФ. ЄС очікує від РФ, що вона поважатиме свої міжнародні зобов'язання, в тому числі, в рамках ЄСПЛ, і в зв'язку з цим ще раз погляне на своє рішення про блокування Telegram і на прийняті норми щодо соцмереж", - підкреслив Едерер.
Нагадаємо, 13 квітня Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнадзору і постановив заблокувати месенджер Telegram на території Росії.

Як повідомлялося, на тлі блокування в Росії збільшилася популярність Telegram.

Немає коментарів:

Дописати коментар