Сторінкифуерг

вівторок, 10 квітня 2018 р.

Євросоюз розширив санкції щодо КНДР

ЄС посилив санкції щодо Північної Кореї
У результаті рішення Євросоюзу загальна кількість осіб і організацій, які зазнали санкцій проти КНДР, збільшилася до 135 осіб і 84 юридичних осіб.
Євросоюз вніс додатково у свої санкційні списки 21 компанію і одну фізичну особу, що мають відношення до КНДР. Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС у п'ятницю, 6 квітня.
 "Рада додала одну фізособу і 21 юридичну особу в список тих, хто підпадає під обмежувальні заходи стосовно КНДР, і тим самим ввела в правове поле ЄС санкції, який ввів комітет РБ ООН, створений відповідно до резолюції РБ ООН №1718 (2006 рік)" , - йдеться в повідомленні.

 Тим компаніям і особам, хто потрапив під санкції, заборонені поїздки в ЄС, також заморожуються їхні активи.
 "Санкції були введені проти КНДР як відповідь на розробку ядерної зброї і балістичних ракет, що порушує численні резолюції Радбезу ООН", - додали в Раді ЄС.
 У результаті цього рішення загальна кількість осіб і організацій, які підпали під санкції проти КНДР, збільшилася до 80 осіб і 75 юридичних осіб зі списку ООН. Окрім того, ЄС окремо ввів санкції щодо 55 осіб і дев'яти юридичних осіб.

 Нагадаємо, наприкінці лютого ЄС різко посилив економічні санкції проти Північної Кореї. Нові заходи включали зниження квоти на експорт у КНДР усіх нафтопродуктів у чотири рази - з 2 млн до 0,5 млн барелів за рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар