Сторінкифуерг

вівторок, 10 квітня 2018 р.

ЄС закликає розслідувати хіматаку в Сирії

В ЄС закликали до негайної реакції на застосування хімзброї в Сирії
Європейський Союз пропонує Радбезу ООН відновити мандат спільного механізму з розслідування застосування хімзброї в Сирії для виявлення виконавців цих злочинів.
 Євросоюз закликає міжнародне співтовариство негайно відреагувати на хімічну атаку в Сирії. Про це йдеться в заяві прес-секретаря Європейської служби зовнішніх зв'язків Майї Косьянчич.

 Також ЄС закликав Раду безпеки ООН відновити мандат спільного механізму з розслідування застосування хімічної зброї в Сирії для виявлення виконавців цих злочинів.
"Ми закликаємо прихильників режиму Росії й Ірану використовувати їхній вплив для запобігання будь-яких подальших нападів і забезпечення припинення бойових дій і деескалації насильства ... Захист цивільних осіб повинен залишатися абсолютним пріоритетом", - йдеться в заяві.
 Раніше волонтери та рятувальники повідомили, що 7 квітня вертоліт скинув бочку з хімічною речовиною на місто Дума в Східній Гуті. Унаслідок хіматаки загинуло від 70 до 100 осіб.
Нагадаємо, 7 квітня сили Асада відновили атаки на останню непідконтрольну територію у Східній Гуті - місто Дума. Після цього сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини заявив, що в Думі через скинуті урядовими силами "бомби з хімречовиною" загинуло 11 людей. 


Немає коментарів:

Дописати коментар