Сторінкифуерг

середу, 30 травня 2018 р.

ЄС скорочує фінансування країн Європи на 30 млрд євро

Єврокомісія переглядає критерії розподілу коштів
Передбачається, що найбільше скорочення фінансування відчувають Чехія, Угорщина, Литва та Естонія - на 24%.
Євросоюз має намір скоротити фінансування країн Центральної та Східної Європи на 30 млрд євро, перерозподіливши ці кошти на Італію, Грецію та Іспанію. Про це повідомляєThe Financial Times з посиланням на проект документа Єврокомісії.

За даними видання, сьогодні Єврокомісія представить так звану Політику згуртованості на 330 млрд євро в період 2021-2027 років. Вона передбачає створення сотень тисяч проектів по всій території ЄС з метою скорочення відмінностей між регіонами.
Єврокомісія переглядає критерії розподілу коштів. Згідно з новими категоріями стануть враховуватися рівень безробіття серед молоді, рівень освіти, імміграція в період 2014-2017 років і обсяги викидів вуглекислого газу в атмосферу.
Таке рішення комісії зумовлено тим, що на думку її членів східно- та центральноєвропейські держави отримали непропорційно великі вигоди після розширення ЄС в 2004 році.
Тому в рамках Політики згуртованості Польща повинна отримати на 23%, або на 19,5 млрд євро менше, ніж в період 2014-2020 років. Передбачається, що найбільше скорочення фінансування відчувають Чехія, Угорщина, Литва та Естонія - на 24%.
А ось південні країни, по яких вдарила фінансова криза, можуть сподіватися на збільшення фінансування. Так, фінансування Іспанії збільшать на 5%, Греції - на 8%, Італії - на 6,4%.
Раніше президент України Петро Порошенко закликав главу ЄБРР Сумму Чакрабарті подвоїти фінансування проектів в країні.


Немає коментарів:

Дописати коментар