Сторінкифуерг

вівторок, 8 травня 2018 р.

Глава Європарламенту Таяні виступив за створення єдиної армії ЄС

Антоніо Таяні вважає за необхідне створити єдину армію Євросоюзу Глава Європарламенту Антоніо Таяні виступив за створення єдиної армії Євросоюзу. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Spiegel Online, передає DW.
За його словами, Євросоюзу в довгостроковій перспективі потрібна єдина армія, це дозволить ЄС заощадити і стати активніше на міжнародній арені. "Європі в довгостроковій перспективі потрібна власна армія", - заявив Таяні.

Він вважає, що єдиної зовнішньої політики не може бути без єдиної оборонної стратегії, зазначивши, що зараз в ЄС є 28 армій, які "роблять більш або менш одне і те ж". "При цьому посилення співробітництва у цій сфері дозволить значно заощадити і бути активніше і сильніше на міжнародній арені", - додав він.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський парламент запросив Українуприєднатися до формату співпраці "Східне партнерство - плюс".
Раніше Європейський інвестиційний банк і Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P) підписали угоду про надання Україні 16,4 млн євро на підвищення енергоефективності.


Немає коментарів:

Дописати коментар