Сторінкифуерг

понеділок, 21 травня 2018 р.

Діалог-дискусія «Буковина – край європейський»


В Центрі європейської інформації «Буковина – Європа» в рамках Відкритого університету для дорослих напередодні Дня Європи (18 травня) відбувся діалог-дискусія на тему: «Буковина – край європейський».
В дискусій взяли участь: Фісанов Володимир Петрович, завідувач кафедри міжнародної інформації Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, доктор історичних наук, професор; Наталія Вікторівна Нечаєва-Юрійчук, кандидат історичних наук, доцент кафедри політології та державного управління факультету історії, політології та міжнародних відносин  Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича та Лариса Іванівна Коврик-Токар, кандидат політичних наук, доцент кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології та міжнародних відносин  Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.

В ході діалогу В. П. Фісанов зауважив, що Буковина завжди була особливою, оскільки являла собою важливий пункт на кордоні з європейськими країнами. Н. В. Нечаєва-Юрійчук: «Буковина надзвичайно інтегрована в світову та європейську культури», також – про програми студентського обміну. Коврик-Токар Л. І. говорила про те, що Буковина – колиска толерантності, полікультурності; європейськість визначається набором європейських цінностей, які значною мірою присутні у буковинців, а також про те, що молодь не заангажована тими речами, якими зайняті думки більш старшого покоління.

Присутні на заході студенти факультету історії, політології та міжнародних відносин  Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича та члени євроклубів шкіл міста Чернівці мали змогу подискутувати з викладачами. Відбувся цікавий, подекуди навіть гарячий діалог про питання європейськості Буковини, толерантності, перспективи вступу до ЄС. 

Немає коментарів:

Дописати коментар