Сторінкифуерг

понеділок, 21 травня 2018 р.

Іран відновить збагачення урану, якщо Євросоюз не збереже ядерну угоду

При цьому Іран прагне зберегти ядерну угоду Іран може повернутися до збагачення урану до 20% рівня в тому випадку, якщо європейські посередники не зможуть зберегти Спільний комплексний план дій (СВПД) після виходу США з ядерної угоди. Про це в суботу, 19 травня, заявив глава Організації з атомної енергетики Ірану Алі Акбар Салехі, передає DW.
"Перед нами є вибір з багатьох можливостей - ми можемо відновити збагачення урану до 20 відсотків", - зазначив Салехі на спільній прес-конференції з єврокомісаром з питань клімату та енергетики Аріас Каньете в Тегерані.

Проте Іран хоче зберегти ядерну угоду. "Якщо інша сторона буде дотримуватися взятих на себе зобов'язань, ми також будемо віддані", - заявив Салехі.
Нагадаємо, Євросоюз запустив механізм блокування санкцій США проти Ірану.
Як повідомлялося на сайті Єврокомісії, згідно з рішенням лідерів ЄС, ЄК сьогодні зробила кроки по збереженню інтересів європейських компаній, що інвестують в Іран, і продемонструвала прихильність ЄС спільному всеосяжному плану дій - ядерної угоді. Зокрема, рішенням ЄК запущений формальний процес активізації "блокуючого постанови", згідно з яким компанії ЄС захищені від наслідків недотримання санкцій США, а також дозволяється Європейському інвестиційному банку підтримувати інвестиції ЄС в Іран.


Немає коментарів:

Дописати коментар