Сторінкифуерг

понеділок, 21 травня 2018 р.

Тегеран закликав ЄС переконати європейські компанії співпрацювати з Іраном

У Тегерані вважають, що політичної підтримки ЄС недостатньо Якщо занадто багато компаній Європи перестануть інвестувати в Іран, політичної підтримки ЄС може виявитися недостатньо для Тегерана після виходу США з ядерної угоди. Про це заявив міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф після зустрічі з єврокомісаром з питань енергетики Мігелем Аріасом Каньете, передає "Голос Америки".

За словами Заріфа, рішення про припинення роботи в Ірані, що надійшли від компаній з країн ЄС, "значно ускладнили ситуацію" з порятунком міжнародної угоди щодо ядерної програми Тегерана. "З виходом США з ядерної угоди іранська громадськість очікує від Європейського Союзу більшого, і політичної підтримки угоди щодо ядерної програми від ЄС недостатньо", - зазначив глава МЗС Ірану.
Кілька іноземних фірм припинили співпрацю з Іраном після погроз США відновити санкції проти європейських компаній, що ведуть бізнес в Ірані.
Як зазначає видання, США заявляють, що хочуть повернути санкції, щоб "змусити Іран піти на переговори про нову угоду, яка передбачала б більш жорсткі обмеження, щоб не допустити створення Іраном ядерної зброї, покласти кінець випробувань іранських балістичних ракет і стримати військові наступи Тегерана на Близькому Сході".
Нагадаємо, глава МЗС Ірану заявив, що Тегеран не планує переходити межу" в суперечці про ядерну угоді.



Немає коментарів:

Дописати коментар