Сторінкифуерг

четвер, 24 травня 2018 р.

Франція понизила дефіцит держбюджету до рівня, що відповідає нормам ЄС

Єврокомісія запропонувала припинити офіційну процедуру запобігання наднормативного дефіциту державного бюджету відносно Франції, яка була розпочата дев'ять років тому.
Про це повідомляє RFI.
«Ми винесли таку ухвалу, тому що тенденція зниження дефіциту виражена ясно і проявляється упевнено», - заявив єврокомісар з економічних і фінансових питань П’єр Московісі на прес-конференції у Брюсселі.

Минулого року Франції вдалося понизити дефіцит державного бюджету, який складає відтепер 2,6% ВВП. Таке зниження спостерігається уперше з 2007 року.
«Це знаменує закінчення дев'яти довгих років тяжких процедур і нелегких, але необхідних бюджетних зусиль», — підкреслив Московісі, який в 2012-2014 рр. займав посаду міністра фінансів Франції і добився від Брюсселю додаткового дворічного терміну для зниження дефіциту держбюджету.
Згідно з Пактом стабільності і зростання, укладеного між державами Євросоюзу в 1997 році, річний дефіцит державного бюджету країн-учасниць не може перевищувати 3% валового внутрішнього продукту, а національний борг має бути менше 60% валового внутрішнього продукту або наближатися до цієї цифри.

Вихід з передбачуваної регламентом Пакту процедури передбачає, що дефіцит бюджету триматиметься у встановлених рамках упродовж двох років. Франція ще в 2017 році заявила про те, що дефіцит буде понижений.

Немає коментарів:

Дописати коментар