Сторінкифуерг

понеділок, 21 травня 2018 р.

Євроквест «Буковинська діаспора Європи»

  День Європи – свято, яке відзначається у країнах Євросоюзу 9 травня. В Україні День Європи офіційно відзначається у третю суботу травня, згідно з Указом президента від 19 квітня 2003 року. Це свято жителі України відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.


Центр європейської інформації «Буковина – Європа» розпочав відзначення Днів Європи – 2018 євроквестом «Буковинська діаспора Європи».
До участі в заході були запрошені команди євроклубів Чернівецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5  Чернівецької міської ради та Чернівецької гімназії  5 Чернівецької міської ради.

Учасникам було запропоновано пройти 3 станції: «Історична», на якій з трьох варіантів відповідей необхідно було за певною частиною біографії знаного буковинця-емігранта обрати правильну; «Географічна» - встановити відповідність між особистістю та країною (членом Європейського Союзу) проживання та «Мистецька», де зачитувалися цікаві факти з життєпису видатних митців – представників буковинської діаспори Європи, а євроклубівці повинні були визначити, про кого йдеться.
Після цікавої, змістовної, пізнавальної та веселої гри перемогла дружба. За балами перемогла команда гімназії № 5, але за часом проходження – ЗОШ № 5.
Всі учасники отримали корисні книжки та солодкі презенти.

Немає коментарів:

Дописати коментар