Сторінкифуерг

четвер, 21 грудня 2023 р.

Україна з наступного тижня починає роботу з ЄС для підготовки переговорів – Стефанішина

           Український уряд наступного тижня починає переговори з Європейською комісією для підготовки наступних кроків для руху України до ЄС після рішення Європейської ради.
            Стефанішина підтвердила, що Київ "запланував наступні кроки" після схвалення лідерами ЄС початку переговорів про членство.

            "І наступного тижня вже почнуться переговори з Єврокомісією щодо сканування нашої державної системи, її готовності до Європейського Союзу", – сказала вона.
              Урядовиця наголосила на тому, що рішення ЄС схвалити початок переговорів із Україною – "насправді історичне не лише для нас, а й для самого Євросоюзу".
            "Робота в нас розпланована на найближчі три місяці. Ми будемо готувати переговорні рамки, готуватись до перемовин, формувати переговорні команди. Цей процес вже початий відсьогодні", – розповіла Стефанішина.
                Нагадаємо, 14 грудня на саміті ЄС лідери підтримали відкриття переговорів з Україною і Молдовою.
            Хоча рішення стосовно Києва тривалий час блокувала Угорщина, її вето вдалось подолати, вмовивши угорського прем'єра Віктора Орбана вийти з кімнати під час голосування й таким чином утриматись.
            Сам Орбан пізніше заявив, що погодився відмовитися від права вето на початок переговорів про вступ України до ЄС тому, що у нього буде ще багато можливостей заблокувати цей процес.

Немає коментарів:

Дописати коментар