Сторінкифуерг

четвер, 21 грудня 2023 р.

ЄС хоче продовжити пільговий період для імпорту деяких видів російської сталі, – Bloomberg

 Країни-члени Європейського Союзу мають намір продовжити пільговий період для імпорту російської сталі до жовтня 2028 року. Про це пише видання Bloomberg з посиланням документи.
            У жовтні 2022 року ЄС заборонив імпорт прокату, сталевих напівфабрикатів із Росії, але надав пільговий період для відправлення деяких товарів до 1 жовтня 2024 року. Цей період буде продовжено до жовтня 2028 року, як свідчать документи з якими ознайомилися у виданні.

                 За інформацією видання, таке рішення мають узгодити держави-лідери ЄС і воно може змінитися.
        Пільговий період дозволяє найбільшому російському металургійному підприємству ПАТ «НЛМК», який не є підсанкційним у ЄС, постачати сталеві сляби на переробку на спільне підприємство з інвестиційним підрозділом уряду Валлонії в Бельгії, який володіє заводами по всій Європі.
            Тож підприємство попросило продовжити пільговий період в обмін на інвестиції в нову електродугову піч, яка повинна зробити продукцію більш екологічною.
    У листопаді група держав-членів Євросоюзу наполягала на пом'якшенні пропозицій ЄС, які спрямовані проти обходу антиросійських санкцій.
У березні 2023 року Канада заборонила імпорт усієї російської продукції зі сталі та алюмінію.
            Рада ЄС ухвалила 18 грудня дванадцятий пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів через агресивну війну Росії проти України. Експортерам ЄС за контрактом заборонили реекспорт до Росії особливо чутливих товарів і технологій. Це поширюється на товари, що використовуються у російських військових системах, виявлені на полі бою в Україні або мають вирішальне значення для розробки, виробництва чи використання цих військових систем, а також авіаційні товари та озброєння.

Немає коментарів:

Дописати коментар