Сторінкифуерг

четвер, 21 грудня 2023 р.

Литва закликала позбавити Угорщину права голосу в ЄС

    Депутатка Європарламенту від Литви Раса Юкнявічене закликала Єврокомісію та Раду розглянути питання щодо позбавлення Угорщини права голосу в Європейському Союзі.
                    Про це посадовиця заявила під час звернення до Єврокомісії.

                "Почнімо думати про процедуру призупинення права голосу Угорщини. Наші юристи повинні знайти законні способи зупинити руйнування як ззовні, так і зсередини", — сказала Юкнявічене.
            У своїй промові вона висловила думку, що угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан працює на російського президента Володимира Путіна, а його дії з дестабілізації ЄС необхідно зупинити.
                "На жаль, методи, щоб його зупинити, занадто слабкі. Це розчаровує, тому що люди хочуть ефективного ЄС. Ви не можете так продовжувати. Якщо ми дозволимо Путіну знищити не лише Україну, а й ЄС, нам доведеться зіткнутися з екзистенційними питаннями", — сказала євродепутатка.
                                    Політика Угорщини щодо України
                Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наклав вето на рішення щодо довгострокової програми бюджетної допомоги Україні обсягом 50 млрд євро від Євросоюзу. Про це він повідомив на платформі Х після першого дня саміту ЄС у Брюсселі.
             Після того, як Угорщина зірвала угоду Європейського Союзу про виділення Україні 50 мільярдів євро з бюджету ЄС, лідери ЄС вирішили повернутися до обговорення цього питання в січні, заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.
            14 грудня голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що лідери Європейського Союзу ухвалили рішення про початок переговорів з Україною і Молдовою про вступ у ЄС. Відповідне рішення було погоджене у Брюсселі під час саміту Євросоюзу. До цього Віктор Орбан казав, що Угорщина не підтримує Україну зі вступом ві ЄС і під час засідання покинув засідання.
            Часто Угорщина виступає проти запровадження європейських санкцій проти Росії.

Немає коментарів:

Дописати коментар