Сторінкифуерг

четвер, 21 грудня 2023 р.

Мішель та фон дер Ляєн підбили підсумки саміту в Брюсселі: "На Україні та ЄС лежить велика відповідальність"

    Голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що після рішення стосовно початку перемовин про вступ України в ЄС" на обох сторонах лежить велика відповідальність".
    Про це політик повідомив на підсумковій пресконференції разом із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн після завершення саміту в Брюсселі 15 грудня.

        "Україна має обов'язок продовжувати роботу і впроваджувати необхідні реформи, аби гарантувати, що вона може приєднатися до Європейського союзу, політика якого заснована на спільних цінностях. З нашого боку — ми маємо підготуватися до розширення", — сказав Мішель
                Голова ЄС висловив переконання, що відповідне "розширення — це вибір на майбутнє" і блок має бути "більш стабільним, безпечним та захищеним".
            Водночас фон дер Ляєн зазначила, що процес вступу заснований на заслугах.
                "Я супроводжувала Україну в цьому процесі протягом останніх років. Це вражає — спостерігати за швидкістю, з якою вони впроваджують реформи, а також глибиною цих реформ. Особисто мене вражає це, оскільки ця держава зіштовхнулася з повномасштабною війною. Попри війну, українці глибоко віддані та рішучі йти вперед", — підкреслила президентка Єврокомісії.
        Політикиня поінформувала, що "протягом останніх 18-20 місяців відчувається, що всі в Європі розуміють, що настав вирішальний час".
            "Ви маєте обрати сторону, більше ніяких сірих зон", — додала фон дер Ляєн.
            Окрім цього, Мішель розповів, що впевнений у майбутньому схваленні фінансової допомоги в 50 мільярдів євро для України.
            "Чому? Тому що ми отримали підтримку 26 лідерів, щоб виконати нашу обіцянку. Це означає, що у порівнянні з іншими засіданнями Європейської ради, ми почнемо зустріч, розуміючи, що у нас вже є підтримка 26 держав-членів щодо наших пріоритетів, зокрема і пакету в 50 мільярдів євро для України на наступні 4 роки", — пояснив голова ЄР.

Немає коментарів:

Дописати коментар