Сторінкифуерг

четвер, 21 грудня 2023 р.

Зеленський: Днями Єврокомісія почне скринінг українського законодавства

     Президент Володимир Зеленський повідомив, що найближчими днями розпочнеться процес оцінки українського законодавства на відповідність законодавству Євросоюзу, а "переговорну рамку" можуть затвердити навесні.
          Пряма мова: "Ми маємо рішення Європейської ради, заради якого працювали увесь рік, – рішення про відкриття переговорів щодо членства.

            Ближчими днями офіційно започаткуємо з Єврокомісією процес оцінки українського законодавства на відповідність законодавству Євросоюзу – процес скринінгу. Готуємось і до роботи щодо переговорної рамки для України – очікуємо її навесні.
          Процес переговорів буде непростим, але головне, що історично ми визначились: Україна завжди буде частиною нашого спільного європейського дому".
Що передувало: 14 грудня лідери Європейського Союзу на саміті в Брюсселі схвалили рекомендацію Європейської комісії про відкриття переговорів про вступ із Україною та Молдовою.
            Рішення лідерів ЄС означає, що Європейська комісія без подальшого відтермінування починає готувати технічні аспекти переговорів з Україною про членство (так звану переговорну рамку). Її можуть затвердити на наступному саміті ЄС навесні 2024 року, якщо буде визнано, що Україна виконала всі попередні критерії Єврокомісії.
          Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що український уряд наступного тижня починає переговори з Єврокомісією для підготовки наступних кроків для руху України до ЄС.

Немає коментарів:

Дописати коментар