Сторінкифуерг

четвер, 21 грудня 2023 р.

"Укрзалізниця" збудувала перший адаптований під євроколію зерновоз

     "Укрзалізниця" збудувала перший зерновоз, який оптимально пристосований як для перевезень колією 1520, так і євроколією – 1435.
                Про це повідомляє пресслужба компанії.

         Зазначається, що новий вагон-хопер для зерна моделі 19-8005-У призначений для перевезення зерна та інших сипких харчових вантажів. Більшість комплектуючих і матеріалів для зерновоза – вітчизняного виробництва.
        В "Укрзалізниці" також наголосили, що оскільки новий вагон-зерновоз відповідає вимогам, що діють на інфраструктурі країн Європейського Союзу, це дозволяє знизити вартість логістики та спростити процедуру узгодження міжнародних залізничних перевезень.
          "Щоб нарощувати обсяги експорту, маємо не тільки розбудовувати прикордонну інфраструктуру, а й оновлювати кількісно та якісно рухомий склад. Вперше в історії України виготовили зерновоз на виробничих потужностях Укрзалізниці, який максимально пристосований для перевезення вантажів територією України та колією 1435 країн Європейського Союзу. Далі такі вагони плануємо поставити на серійне виробництво", — прокоментував голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.
                Раніше повідомлялось, що на Львівщині побудують євроколію шириною 1435 мм. Вона сполучатиме станцію Мостиська та Львів. Колію використовуватимуть для вантажних та пасажирських перевезень.

Немає коментарів:

Дописати коментар