Сторінкифуерг

вівторок, 5 березня 2024 р.

Стефанішина: Не пізніше 12 березня очікуємо від Єврокомісії переговорну рамку щодо вступу до ЄС

            Україна очікує, що Європейська комісія не пізніше 12 березня представить переговорну рамку щодо вступу нашої країни до Європейського Союзу.
            Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час спілкування з журналістами у кулуарах міжнародної платформи "Відновлення прав постраждалих від сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом: елемент миру та світової безпеки", повідомляє кореспондент Укрінформу.

            "Не пізніше 12 березня ми очікуємо, що Єврокомісія представить переговорну рамку і оцінить прогрес у реформах для того, щоб вже 19 березня країни ЄС могли ухвалити рішення. Ми сподіваємося, що затягувань не буде", - сказала Стефанішина.
                    Водночас вона зауважила, що, на жаль, маємо "сумні випадки, коли через внутрішні проблеми в парламенті є звернення в Єврокомісію".
            "Це дуже сумна практика, і я досі не знаю, який це матиме вплив. Сподіваюсь, що коли ми говоримо, що в наших стратегічних питаннях ми є "команда Україна", то ми нею залишатимемося й тоді, коли у нас бувають складні процеси всередині держави ", – акцентувала віцепрем’єрка з питань європейської інтеграції.
                    Стефанішина додала, що станом на 24 лютого Україна мала "дуже чіткий алгоритм, але зараз важко спрогнозувати, чи він буде справджений у зв'язку з останніми подіями".
                     Як повідомлялося, європейський комісар із питань розширення Олівер Варгеї 29 лютого опублікував листа від лідера фракції "Європейська солідарність" Петра Порошенка, який попросив його вплинути на уряд України та припинити "дискримінаційну практику" невипуску за кордон.
                        У листі містилось прохання до Варгеї звернутись до уряду України і, у разі відсутності відповіді, – порушити це питання в контексті прийдешнього звіту Єврокомісії про прогрес України щодо руху в ЄС та розробки переговорної рамки про вступ.

Немає коментарів:

Дописати коментар