Сторінкифуерг

середу, 27 березня 2024 р.

ЄС придбає ще 12 літаків для боротьби з лісовими пожежами

        Єврокомісія виділяє 600 млн євро на придбання ще 12 літаків для боротьби з лісовими пожежами, їх розмістять у країнах, які найчастіше потерпають від цього стихійного лиха.
                Як пише "Європейська правда", про це повідомили у пресслужбі ЄК.

                Нові 12 літаків, які придбають за кошти з бюджету ЄС, будуть залучені для боротьби з пожежами по всій території Євросоюзу. Постачання має відбутися у 2027 році.
             Місцями розміщення літаків стануть Хорватія, Греція, Італія, Франція, Іспанія та Португалія, які найчастіше потерпають від лісових пожеж у спекотні літні місяці. 
             Цього ж дня Хорватія підписала угоду з канадською компанією про придбання літака для гасіння пожеж; нещодавно подібну угоду підписала Греція. 
                Як повідомляли, цьогоріч зима у Греції стала найтеплішою в історії, у зв’язку з чим побоюються ще більшої проблеми з лісовими пожежами з настанням літа. 
                Подібні тенденції спостерігалися майже у всіх країнах. В Іспанії у січні стовпчики термометра у деяких іспанських регіонах піднялись майже до 30 градусів за Цельсієм.
                 За даними служби моніторингу зміни клімату Європейського Союзу, січень 2023 року став найтеплішим місяцем за всю історію спостережень.

Немає коментарів:

Дописати коментар