Сторінкифуерг

понеділок, 25 березня 2024 р.

Уряд підтримав поступове наближення акцизів до мінімального рівня в ЄС

    Кабінет Міністрів 22 березня схвалив проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу в частині акцизного податку».
        Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

                Зазначається, що перегляд акцизів обумовлений необхідністю наближення національного законодавства до законодавства Європейського Союзу.
            Зокрема, документом запропоновано внести низку змін до Податкового кодексу України. Йдеться, зокрема, про приведення у відповідність до норм Директиви Ради ЄС №92/83/ЄЕС класифікації алкогольних напоїв, які в Україні називають терміном «проміжні продукти» - вина та інші зброджені напої (коди 2204, 2205, 2206 згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності).
            Також пропонується збільшити розмір ставки акцизного податку для проміжних продуктів із 8,42 до 12,23 грн за 1 літр (на 3,81 грн), тобто до рівня чинної ставки на вина ігристі та вина газовані
                Крім того, передбачається поступово, протягом 4 років, привести розміри ставок акцизного податку на пальне до мінімальних рівнів таких ставок, встановлених в ЄС.
               У Мінфіні очікують, що впровадження положень законопроєкту дозволить забезпечити додаткові надходження до держбюджету у другому півріччі 2024 року.
                Зокрема, від операцій з реалізації пального - на 1,6 млрд грн у середньому за місяць; з них 1,3 млрд грн від акцизного податку та 292 млн грн від податку на додану вартість. Від операцій з реалізації проміжних продуктів - на 4,5 млн грн за місяць від акцизного податку.
              Як повідомлялось, уряд погодив зміни до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок акцизного податку на тютюнові вироби.

Немає коментарів:

Дописати коментар