Сторінкифуерг

понеділок, 4 березня 2024 р.

У ЄС прокоментували "ядерні погрози" Путіна на адресу Заходу

             Президент Володимир Путін заявив західним країнам, що вони ризикують спровокувати ядерну війну, якщо надішлють війська в Україну. У ЄС погрози і ядерний шантаж на адресу Заходу назвали частиною "передвиборчої" кампанії Путіна.
        Речник ЄС Пітер Стано на брифінгу у Брюсселі заявив, що погрози Володимира Путіна та ядерний шантаж є частиною його передвиборчої кампанії.

              "Ця промова має розглядатися в контексті майбутніх президентських виборів, де Путін має намір "переобиратися". Це один із багатьох прикладів, як Путін намагається уникнути звинувачень, що це саме він розпочав війну проти України, та продовжує нести нестабільність навколо неї та ширшого регіону", — сказав він.
                 За словами Стано, Путіна "поширює вже добре відому брехню та погрози", щоб ввести в оману власний народ та "намагається обдурити також міжнародну громадськість, адже є ті, хто досі продовжує його слухати".
                    Речник ЄС також назвав неприйнятними ядерні погрози Путіна.
               29 лютого Путін звернувся з посланням до Федеральних зборів, де повторив свої звинувачення в тому, що Захід прагне послабити Росію, і припустив, що західні лідери не розуміють, наскільки небезпечним може бути їхнє втручання у "внутрішні справи РФ".
            "Країни Заходу повинні усвідомити, що ми також маємо зброю, яка може вражати цілі на їхній території. Все це дійсно загрожує конфліктом із застосуванням ядерної зброї та знищенням цивілізації. Хіба вони цього не розуміють?!" — сказав Путін.
            Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Європі варто серйозно сприймати агресивну риторику президента РФ Володимира Путіна.

Немає коментарів:

Дописати коментар