Сторінкифуерг

вівторок, 5 березня 2024 р.

Євросоюз посилить контроль за експортом українського зерна

    Єврокомісар з транспорту називає закриття кордонів "негарною ідеєю".
           Європейський Союз посилить перевірки дотримання перевізниками своїх зобов’язань під час вивезення зерна з України, щоб відреагувати на занепокоєння фермерів, які організували акції протесту на кордонах.
                Про це заявила в коментарі Reuters єврокомісар з транспорту Адіна Валеан.

            За її словами, закриття кордонів ніколи не є гарною ідеєю, “тим більше кордонів із сусідом, який так потребує зв’язку”. 
             “Поки угоди виконуються правильно, проблем бути не повинно, і ми працюємо над посиленням їх виконання. Іншими словами, ми повинні перевірити, переконатися, що оператори не порушують угоди, що вони можуть здійснювати лише двосторонні операції, що вони мають право транзиту”, – додала єврокомісар. 
                Крім того, Адіна Валеан підкреслила, що країни ЄС виграють від торгівлі з Україною. Єврокомісар наголосила, що експорт автомобільним транспортом з Польщі, Румунії та Словаччини в Україну зріс на двозначні числа і перевищив зростання поставок товарів з України в ці країни. 
            Це, за її словами, "показує, що існує вигідний обмін для країн, які мають спільний кордон".
                Як відомо, фермери протестують у всій Європі через низку скарг, включно з тим, що вони називають “недобросовісною конкуренцією” з боку України.
                В сусідніх з Україною країнах стверджують, що постраждали від кроків ЄС відкрити “шляхи солідарності”, відмовившись від митних зборів і запровадивши інші заходи, щоб допомогти Україні доставити своє зерно на ринок під час повномасштабного вторгнення Росії.

Немає коментарів:

Дописати коментар