Сторінкифуерг

четвер, 2 серпня 2018 р.

Мадрид почав переговори з лідерами Каталонії вперше за 7 років

Новий соціалістичний уряд Іспанії провів переговори з регіональною владою Каталонії вперше за останні сім років.
Про це написав у Twitter прем’єр-міністр Педро Санчес.

"Через 7 років двостороння комісія зустрілася сьогодні. Це передбачає відновлення інституційності та демократичного діалогу. У нас є проект для Каталонії в Іспанії, і цей уряд почав свій шлях до втілення його в реальність", - написав Санчес.
Представники Мадрида та Барселони провели 4-годинну зустріч в штаб-квартирі регіонального уряду в столиці Каталонії, повідомляє Reuters.
"Були деякі важливі розбіжності, але мати можливість нормально сказати, що у нас є великі розбіжності, також важливо", - заявила журналістам після зустрічі міністр регіонального управління Іспанії Мерітселль Бате, яка очолювала делегацію іспанського уряду.
Каталонські лідери хочуть провести переговори щодо можливості нового референдуму про незалежність в Каталонії та закликають до звільнення сепаратистських політиків з в'язниці.
Але Бате заявила, що центральна влада знову заявила про свою відмову від нового референдуму під час переговорів, "оскільки конституція не допускає цього", і заявила, що суди мають вирішити, чи випустити ув'язнених сепаратистських лідерів.
Єдина домовленість після цієї зустрічі полягала у створенні календаря для подальших переговорів у вересні-грудні.
"У нас дуже різні поняття про нормальний стан", - заявив після зустрічі регіональний міністр закордонних справ Каталонії Ернест Марагаль, який очолив каталонську делегацію.
Він додав, що центральний уряд не представив ніяких планів вирішення конфлікту між обома сторонами.
Детальніше: https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/08/2/7085125/


Немає коментарів:

Дописати коментар