Сторінкифуерг

вівторок, 28 серпня 2018 р.

Після Brexit Британія буде мати можливість розширити санкції проти РФ, - посол

Після виходу з Європейського Союзу Велика Британія збереже нинішні санкції проти Росії та матиме можливість розширення їх, - заявила на нараді посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко. Про це повідомляє УНН.

"Після виходу з ЄС санкції для Британії не будуть діяти, тому вона розробила своє санкційне законодавство. Воно готове і вже внесене в парламент, але ухвалюватися буде в момент після виходу з ЄС", - розповіла посол.
Галібаренко відзначила позитив цього законодавства в його простій логіці та лаконічності.
"Британці заклали дуже просту логіку: інкорпорувати під санкційний режим всі ті санкції, які діють у рамках міжнародних організацій, членом яких була Велика Британія, і на рівні ООН, і на рівні ЄС. Будуть інкорпоровані і санкції, що хвилюють нас, тобто проти РФ. Все те, що діяло в рамках ЄС, увійде до законодавства Великої Британії. Ще один позитивний момент – те, що Британія передбачила для себе можливість доповнювати списки як фізичних осіб, так і юридичних", - заявила вона.

Також посол нагадала, що в кінці минулого року уряд Британії вніс поправки, що  дозволяють країні мати окремі санкційні списки щодо осіб, які були причетні до порушень прав людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар