Сторінкифуерг

вівторок, 14 серпня 2018 р.

У Туреччині заявили про продовження курсу на вступ у ЄС

Мевлют Чавушоглу виступив на конференції турецьких послів в Анкарі
Туреччина чекає рішення Євросоюзу щодо візового режиму і продовжує виконувати свої зобов'язання як член НАТО.
Туреччина продовжує курс на вступ в ЄС і виконуватиме свої зобов'язання як член НАТО. Про це сказав глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє РИА Новости в понеділок, 13 серпня.

"Ми ніколи не відмовлялися від повного членства в ЄС і продовжимо наші реформи (щодо вступу в ЄС - ред.). Ми такі ж господарі Європи, як і європейські країни. Ми чекаємо рішення ЄС щодо візового режиму. Ми продовжимо також виконувати наші зобов'язання як член НАТО... в Європі сильна антимусульманська позиція, в соцмережах багато ненависті й ісламофобії, потрібно виправити цю ситуацію", - заявив Чавушоглу, виступаючи на конференції турецьких послів в Анкарі.
Він зазначив, що "Туреччина присутня на Заході в тій же мірі, що і на Сході".
"Балкани, Середня Азія, Близький Схід - це наш регіон", - сказав турецький міністр, додавши, що Туреччина буде зміцнювати свої відносини з Росією, Іраном, країнами Перської затоки.
Нагадаємо, в червні стало відомо, що припиненіпереговори про вступ Туреччини в ЄС. Також припиняється робота зі зміцнення митного союзу Анкари і Брюсселя. При цьому у Туреччині поки не відкликають статус кандидата на вступ у Євросоюз через угоду з питань біженців.
У Європі критикують Туреччину за відхід від верховенства закону в країні, ситуацію з правами людини і свободою вираження думок, переслідування журналістів, правозахисників і вчених.

Раніше МЗС Німеччини заявило, що Туреччина не зможе вступити в Євросоюз, поки при владі в країні перебуває президент Реджеп Тайіп Ердоган.

Немає коментарів:

Дописати коментар