Сторінкифуерг

середу, 22 серпня 2018 р.

Ідея єдиної Європи ніколи не буде реалізована без участі України і Росії, – Волкер

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що формування образу єдиної Європи можливе лише за участю народів України і Росії.
Таку заяву він зробив на міжнародній конференції з питань європейської і трансатлантичної стійкості у Вільнюсі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ідея єдиної і вільної Європи ніколи не буде реалізована без участі України і Росії. І це не означає – поліцейської Росії, авторитарного Кремля, це означає – Росії як народу і держави. Вони теж повинні бути частиною процесу, інакше це ніколи не закінчиться, ми ніколи не будемо в безпеці,
– сказав Волкер.
На його думку, те, де зараз перебуває Захід, "більше нагадує наполовину наповнену склянку, ніж наполовину порожню".
Волкер також наголосив на ухваленні Сполученими Штатами рішення щодо збільшення бюджету НАТО, чисельності військових у Європі, санкціях через анексію Криму Росією, введенні ембарго на зброю у Східній Україні, а також кроках із досягнення переговорів між Північною і Південною Кореями, місії в Афганістані, Сирії.
"М'яч почав віддалятися у правильному напрямку. Звичайно, є безліч речей, які ми могли б помітити і з іншого боку рівняння, але з'ясуймо, чого ми намагаємося досягти, і візьмімося за роботу", – закликав спецпредставник Держдепу.

До слова, напередодні Курт Волкер заявив, що говорити про скасування санкцій проти Росії можна буде лише після її згоди на імплементацію Мінських угод.

Немає коментарів:

Дописати коментар