Сторінкифуерг

неділю, 19 серпня 2018 р.

Через реформи партії Качинського Польщу позбавлять членства у важливій організації ЄС

17 вересня Європейська мережа рад юстиції проведе надзвичайне засідання щодо майбутнього членства Державної ради судочинства Польщі у цій організації.
Про це повідомляє «Польське радіо».

Європейська мережа рад юстиції (ENCJ) поінформувала польську Державну раду судочинства (KRS) про скликання на 17 вересня надзвичайних загальних зборів, під час яких буде прийнято рішення щодо майбутнього польських представників у цій організації. В ENCJ вже запропонували призупинити членство Державної ради судочинства Польщі у організації.
ENCJ – це престижна організація, що об’єднує 24 ради юстиції з 20 країн-членів Європейського Союзу та представляє їх в ЄС. Державна рада судочинства Польщі була однією із засновниць у 2004 році організації.
Європейська мережа рад юстиції пояснює свою позицію тим, що Державна рада судочинства Польщі, не дотримується критеріїв членства в організації, що передбачають незалежність «від виконавчої та законодавчої влади». ENCJ наголошує, що KRS нині не забезпечує незалежності польських судів.
У повідомленні Європейська мережа рад юстиції нагадує, що ще 1 червня у Лісабоні вона заявляла про прийняття подібного рішення, а делегація ENCJ прибула до Варшави, аби ознайомитися із позицією KRS.
«Беручи до уваги відповіді KRS і вивчивши усі інші важливі матеріали (зокрема позиції Верховного суду РП та Асоціації польських суддів), Виконавча рада Європейської мережі рад юстиції стверджує, що KRS більше не відповідає вимогам членства в ENCJ», – підкреслено у повідомленні.

Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/08/17/cherez_reformy_partii_kachynskogo_polshchu_pozbavlyat_chlenstva_u_vazhlyviy_1388687

Немає коментарів:

Дописати коментар