Сторінкифуерг

вівторок, 21 серпня 2018 р.

У Брюсселі допускають затримку з угодою щодо Brexit - ЗМІ

Лідери Європейського Союзу, ймовірно, зберуться на екстрений саміт для розгляду угоди щодо Brexit з Великою Британією у листопаді, тому що до жовтня не встигнуть.
Про це повідомляє Reuters із посиланням на дипломатів у Брюсселі.
"Лідери Європейського Союзу, ймовірно, зберуться на екстрений саміт у листопаді для розгляду будь-якої угоди щодо Brexit з Британією, пропустивши таким чином неформальний дедлайн попереднього місяця", - йдеться у повідомленні. 

За інформацією ЗМІ, шанси на завершення перемовин щодо угоди стосовно Brexit до запланованого регулярного саміту ЄС, який відбудеться 18-19 жовтня, зменшуються. 
Зазначається, що саме жовтневий саміт лідерів ЄС має стати вирішальним моментом для угоди щодо Brexit, залишивши достатньо часу для процесу її ратифікації країнами-членами Союзу та Європейським Парламентом. 
Проте деякі дипломати прогнозують, що процес може затягнутися до грудня, таким чином залишивши дуже мало часу для ратифікації угоди перед тим, як Велика Британія залишить Європейський Союз у березні 2019 року.

Як відомо, на референдумі 2016 року 52 відсотки британців проголосували за вихід Великої Британії з Європейського Союзу. Офіційно процес «розлучення» Лондона з Брюсселем добігає завершення в березні 2019 року. Саме до цього терміну Об'єднане Королівство мусить укласти з ЄС угоду про подальший формат торговельних відносин та про кордон між Північною Ірландією, яка входить до Великої Британії, та Республікою Ірландія, яка є членом ЄС.

Немає коментарів:

Дописати коментар