Сторінкифуерг

пʼятниця, 19 березня 2021 р.

Україна створює коаліцію країн-лобістів для вступу до ЄС, - Зеленський

 

Україна створює коаліцію країн-учасниць Європейського союзу, які будуть лобіювати її вступ до ЄС. Литва вже підтвердила підтримку Києва на шляху до євроінтеграції.
      Про це на прес-конференції з литовським колегою Гітанасом Наусєдою заявив президент України Володимир Зеленський.        "Повноправне членство України в Європейському союзі не можна відкладати в довгий ящик. Україна в ЄС - це не фантастична далека мрія, а стратегічна мета, яку ми хочемо втілити якомога швидше, сформувавши широку коаліцію країн ЄС, які в хорошому сенсі цього слова стануть лобістами України на цьому складному шляху", - заявив Зеленський.
       Зазначимо, сьогодні Зеленський і Наусєда підписали Спільну декларацію про європейську перспективу України. Вона фіксує підтримку європейської перспективи України з боку Литви, а також визначає, що Україна, як і будь-яка європейська країна, яка поважає цінності, закріплені в Договорі про Європейський союз, може подати заявку на вступ при дотриманні всіх умов і зобов'язань.
      При цьому Литва підтримає Україну, коли буде вирішено подати відповідну заявку.
       Нагадаємо, раніше Зеленський заявляв, що Україна повинна не просто стати членом Європейського союзу, а бути рівноправним його учасником.
         А посол Литви вважає, що ЄС міг би оголосити Україну кандидатом у 2027 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар