Сторінкифуерг

четвер, 4 березня 2021 р.

Росія – нестерпний сусід, але з нею треба говорити, – глава МЗС Франції

 Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає Росію інколи неприємним і нестерпним сусідом. Однак переконаний, що навіть з такою країною потрібно продовжувати діалог і підтримувати тривалі відносини.         Глава МЗС Франції про Росію
    За словами Ле Дріана, події в Росії розвиваються за "вкрай авторитарним" сценарієм. У приклад він навів переслідування політика Олексія Навального, затримання протестувальників і журналістів, а також відкликання 3 європейських дипломатів.
       Водночас глава французької дипломатії наполягає на важливості підтримки діалогу з Кремлем. Він зазначив, що Франція має зберегти зв'язки з Росією, але зайняти жорстку позицію і засудити дії влади щодо Навального.
        Ми не відмовимося від планів (вести діалог з Росією – 24 канал), бо ця країна – наш сусід. Хоча це іноді неприємний, іноді страхітливий, а іноді нестерпний сусід, – наголосив Ле Дріан.
    Очільник французького МЗС додав, що санкції, затверджені Євросоюзом 2 березня є ефективними та впроваджені не лише для "самозаспокоєння". "Вони не дозволяють фігурантам списку відвідувати ЄС, отримувати доступ до їх власних активів в ЄС", – пояснив він. Ле Дріан вважає, що це "більше, ніж нічого".
         Санкції ЄС проти Росії: що відомо
      Зокрема, у список потрапили генпрокурор Росії Ігор Краснов, глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін, керівник Росгвардії Віктор Золотов та директор Федеральної служби виконання покарань Олександр Калашникова.
         Обмеження передбачають заборону в'їзду до ЄС та замороження активів.

Немає коментарів:

Дописати коментар