Сторінкифуерг

пʼятниця, 19 березня 2021 р.

Рада ЄС ухвалила закон про боротьбу з терористичним контентом в інтернеті

 

    Рада Європейського союзу прийняла постанову про боротьбу з поширенням терористичного контенту в Інтернеті.
    Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Ради.
    «Радикалізація і підбурювання до насильства через соціальні мережі і відеоплатформи, прямі стріми атак (терористів - ред.) останнім часом все частіше стають факторами терактів. З новими правилами, прийнятими сьогодні Радою, наші правоохоронні органи отримають ефективний інструмент для боротьби з цією загрозою. Разом ми посилаємо потужний сигнал інтернет-компаніям: час діяти швидше та ефективніше», - сказав чинний голова Ради ЄС, міністр внутрішніх справ Португалії Едуардо Кабріта.
         Метою нової постанови є прискорення видалення терористичного контенту з інтернету і створення для цього єдиного інструменту для всіх країн ЄС. Нові правила будуть застосовуватися до провайдерів, що пропонують свої послуги в ЄС, незалежно від того, де знаходиться їхній головний офіс.
      Добровільна співпраця з постачальниками послуг хостингу триватиме, але закон надасть країнам ЄС додаткові інструменти для швидкого видалення терористичного контенту. Компетентні органи в державах-членах ЄС отримають право видавати провайдерам ордер на видалення терористичного контенту або блокувати доступ до нього у всіх державах-членах. Провайдери повинні будуть протягом години видалити вказаний контент або відключити доступ до нього.
Крім того, провайдери зобов'язані будуть вжити особливих заходів для захисту своїх послуг від поширення терористичного контенту.
     З метою повного дотримання фундаментальних прав закон передбачає чітко обмежений перелік та однакове визначення терористичного контенту: це тексти, зображення, аудіо- або відео, які містять підбурювання до терактів, заклики до участі в терористичних групах, пропаганда, уроки з виготовлення вибухівки, публікації або онлайн-трансляція відомостей про свою терористичну діяльність тощо.
       Схвалений Радою правовий акт тепер має прийняти Європарламент у другому читанні. Він набере чинності на двадцятий день після публікації в Офіційному журналі ЄС, а застосовуватися почне через рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар