Сторінкифуерг

вівторок, 2 березня 2021 р.

Програма ЄС «U-LEAD з Європою» відкрила 150-й центр надання адміністративних послуг

 

25 лютого 2020 року програма ЄС «U-LEAD з Європою», що підтримує реформу децентралізації в Україні, відкрила 150-й центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Ним став центр в Буринській громаді Сумської області, створений на заміщення ЦНАП району за підтримки «U-LEAD».       У відремонтованій будівлі облаштовано 13 робочих місць і надаються понад 120 адміністративних послуг. Більше 22 000 мешканців громади отримали доступ до якісних сервісів від держави у комфортних умовах. 
        «Доступ до державних сервісів у сучасному, цифровому та прозорому форматі є вирішальним для якості життя та привабливості громад. Тому я пишаюся тим, що за підтримки програми U-LEAD, яка фінансується ЄС, у Буринській громаді відкрився центр надання адміністративних послуг. Це вже 150-й ЦНАП, який ЄС допомагає створити в Україні», – зазначив Ксав'є Камю, керівник відділу програм зовнішньої допомоги «Належне управління та верховенство права».
       Капітальний ремонт приміщення ЦНАП проведено за підтримки програми «U-LEAD з Європою»: з понад 3,7 мільйонів гривень, витрачених на модернізацію будівлі, 55% профінансувала громада. Дизайн-проєкт ЦНАП розроблений українськими архітекторами програми. У приміщенні передбачені необхідні умови для осіб з інвалідністю, її обладнано пандусом, а для батьків з дітьми – сповивальним столиком та дитячим куточком.
  Програма також забезпечила ЦНАП меблями, технікою, програмним забезпеченням, електронною системою керування чергою, а також надала інституційну підтримку у створенні віддаленого робочого місця у селі Успенка. Всі співробітники ЦНАП пройшли тренінги з підвищення кваліфікації, розроблені експертами програми.
      Загалом, 18 громад Сумської області отримують підтримку програми «U-LEAD з Європою» зі створення та модернізації ЦНАП.
    Протягом декількох місяців планується завершити підтримку програми по створенню ще понад 300 ЦНАП по всій України.
        Довідково
  «U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами: Німеччиною, Швецією, Польщею, Данією, Естонією та Словенією. «U-LEAD з Європою» робить внесок у створення багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Немає коментарів:

Дописати коментар