Сторінкифуерг

середа, 10 березня 2021 р.

Штати і ЄС підтвердили намір об’єднати сили для захисту клімату

 

Виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Франс Тіммерманс та спецпредставник президента США Джон Керрі підтвердили намір активно співпрацювати у боротьбі з кліматичними змінами.
        Про це Тіммерманс та Керрі повідомили 9 березня у заяві для преси після зустрічі у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.    «Коли Адміністрація Байдена увійшла в офіс, ми тоді сказали – вони повернулися! Вони повернулися до Парижа, до кліматичного порядку денного… Ми будемо працювати пліч-о-пліч, щоб досягти успіху у Глазго, де доведеться докласти зусиль, аби переконати інших світових гравців робити правильні речі. Я абсолютно впевнений, що США і Європа, працюючи разом, можуть зрушити гори та передати дітям й онукам той клімат і той світ, у яких можна жити», - сказав Тіммерманс.
     Своєю чергою Керрі наголосив, що президент Байден дуже чітко включив боротьбу зі змінами клімату до найважливіших питань, які має намір вирішувати уряд Сполучених Штатів.
     «Я прибув сюди, щоб поновити діалог з нашими друзями в Європі щодо співпраці навколо ситуації з кліматом… Ми стикаємося з надзвичайною кризою, ознаки якої зростають кожного року. Але ця криза також є моментом найбільшої нагоди, яку ми маємо, ймовірно, з часів Промислової революції. Ми можемо відновити наші економіки, які будуть виробляти нову продукцію, на основі новітніх технологій», – наголосив спецпредставник президента США.
        За його словами, для США і Європи важливо об’єднатися, адже жодна країна не може самотужки здолати цю кризу. Задля цього необхідні зусилля не лише держав і урядів, вони мають охопити широке громадянське суспільство та приватний сектор: «Будуть необхідні трильйони євро, доларів, будь-якої іншої валюти. Але кожен з економічних прогнозів чітко свідчить – для наших громадян буде більш витратним не відповідати (на кліматичні зміни – ред.), і не робити того, що ми маємо зробити».
     Він висловив переконання, що сучасний технологічний розвиток дає змогу виконати цю роботу, тож наступне десятиліття має стати періодом дій у розв'язанні проблеми кліматичних змін.
        «Саме тому президент Байден прийме (кліматичний – ред.) саміт у квітні, щоб зібрати разом країни світу та обговорити, з чим ми прийдемо до Глазго», - додав Керрі.
     Як повідомлялося, одним з перших кроків адміністрації Джо Байдена було повернення США до Паризької кліматичної угоди. Американський уряд висловив готовність співпрацювати з Євросоюзом для досягнення цілей «зеленого» розвитку та інновацій, а також відпрацювати спільні підходи до кліматичної конференції ООН у Глазго. Цей захід, запланований на листопад 2020 року, перенесли на рік у зв'язку із пандемією COVID-19.

Немає коментарів:

Дописати коментар