Сторінкифуерг

вівторок, 12 березня 2019 р.

Євросоюз додасть 10 країн до "чорного списку" податкових гаваней


Європейський Союз значно розширить свій "чорний список" податкових притулків, додавши туди британську заморську територію Бермудські острови.
Про це повідомляє Европейская правда з посиланням на заяву єврокомісара з питань економіки П'єра Московічі.

"Я сподіваюся, що оновлений чорний список, який буде узгоджений Радою з економічних і фінансових питань ЄС, міститиме 15 країн, а оновлений сірий список - 23 країни", - сказав Московічі.
Сім країн мають бути викреслені із сірого списку, оскільки їхні зобов'язання "не були дотримані", зазначив єврокомісар
"Це Аруба, Беліз, Бермуди, Фіджі, Оман, Вануату і Домініка". До них приєднаються ще п'ять країн, які вперше увійдуть до списку тих, чиї податкові режими, згідно з оцінкою Комісії, погіршилися за останні місяці. "Барбадос, Об'єднані Арабські Емірати - це все ще обговорюється - і Маршаллові острови, - сказав Московічі.
П'ять країн залишаються в чорному списку "тому, що вони не взяли на себе зобов'язань з ЄС" відтоді, коли потрапили до списку податкових оазисів: "Американське Самоа, Гуам, Самоа, Тринідад і Тобаго та Американські Віргінські острови", - додав Московічі.
Нагадаємо, понад 40 євродепутатів підписали лист до Європейської комісії, який містить запитання, чому Росію не внесли до списку країн, що ведуть недостатню боротьбу з відмиванням грошей.

Детальніше читайте на УНІАН: https://economics.unian.ua/finance/10476189-yevrosoyuz-dodast-10-krajin-do-chornogo-spisku-podatkovih-gavaney.html

Немає коментарів:

Дописати коментар