Сторінкифуерг

понеділок, 25 березня 2019 р.

Україна не використала квоти на експорт м'яса в ЄС


Київ не використав квоти на експорт м'яса в Європу
За минулий рік Україна не використала вісім квот на поставку товарів в Євросоюз. Експортери не використали квоти на м'ясо баранини, яловичини, основну і додаткову квоти на свинину.
За 2018 рік Україна не використала вісім квот на поставку товарів в Європейський Союз. Про це повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України у відповідь на інформаційний запит УНН.

Повідомляється, що в 2018 році українські виробники активно використовували можливості експорту в ЄС в рамках 32 з 40 тарифних квот.
Зокрема, невикористаними залишилися тарифні квоти на цукрові сиропи, оброблену продукцію з олії, манітол сорбіту та додаткова квота на гриби. Крім того, українські експортери не використали квоти на м'ясо баранини, яловичини, основну і додаткову квоти на свинину. Зазначається, що для них не було доступу на ринок.
Зважаючи на інформацію про обумовлені квоти на м'ясо в рамках ПВЗВТ і відсутність доступу цих товарів на ринок ЄС в 2018 році, можна припустити, що ці товари не відповідали вимогам Євросоюзу в сфері контролю якості та безпеки харчових продуктів.
Раніше повідомлялося, що Україна використала чотири квоти на експорт в ЄС. За даними Мінекономрозвитку, станом на кінець лютого 2019 року вже повністю використано 4 тарифні квоти на кукурудзу, мед, цукор, виноградний і яблучний соки.
Раніше повідомлялося, що Україна і Єврокомісія переглянули договір про постачання курятини. Єврокомісія підтвердила домовленість з Києвом про зміну ЗВТ з курятині. ЄС також збільшить безмитні квоти для України.

Немає коментарів:

Дописати коментар