Сторінкифуерг

суботу, 23 березня 2019 р.

Європейські лідери закликають до подальших і скоординованих зусиль для протидії загрозам дезінформації


Європейська Рада сьогодні привітала важливу роботу, яку було досягнуто у протидії дезінформації в останні місяці, і закликала до подальших посилених скоординованих зусиль для вирішення її внутрішніх і зовнішніх аспектів.
Щоб захистити європейські та національні вибори, Європейська Комісія та Європейська служба зовнішніх дій, у співпраці з іншими інституціями ЄС та державами-членами ЄС, активізували свою діяльність для забезпечення вільного вибору європейських громадян від маніпуляцій, дезінформації або будь-яке втручання, що надходить з-за меж ЄС або поза його межами. 

Європейські лідери підкреслили, що обмін інформацією є ключовим у боротьбі з дезінформацією та високо оцінили створення системи швидкого оповіщення (RAS) як важливий крок вперед. РАН, розпочата 18 березня, має на меті посилити координацію, аналіз і спільні відповіді на дезінформацію через спеціальну цифрову платформу для мережі контактних пунктів з 28 держав-членів ЄС та інституцій ЄС.
20 березня Європейська Комісія опублікувала останні місячні звіти Google, Twitter і Facebook . Ці онлайн-платформи є всіма підписантами Кодексу практики проти дезінформації і зобов'язалися повідомити про свій прогрес напередодні виборів до Європейського Парламенту у травні 2019 року. виборчої кампанії: перевірка розміщення оголошень; політична та проблемна реклама; та цілісність послуг. Сьогодні Європейська Рада також закликає онлайн-платформи та соціальні мережі до повної реалізації Кодексу практики та забезпечення більш високих стандартів відповідальності та прозорості.

Немає коментарів:

Дописати коментар