Сторінкифуерг

суботу, 23 березня 2019 р.

ЄС сподівається, що новий уряд Молдови продовжить імплементацію Угоди про асоціацію


Євросоюз сподівається, що майбутній уряд Молдови, незалежно від того, хто до нього увійде, продовжить імплементацію Угоди про асоціацію.
Про це заявив голова делегації Євросоюзу в Молдові Петер Михалко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Євросоюз не є учасником процесу з формування коаліції у молдавському парламенті. У ЄС немає переваг щодо окремих особистостей чи політичних сил, які увійдуть до майбутньої коаліції і до складу нового уряду. Ми не втручаємося в цей процес, так як формування парламентської більшості - це справа політичних сил, які увійшли в парламент», - зазначив Михалко.
За словами дипломата, Євросоюз уважно стежить за подіями, які відбуваються в Молдові, і сподівається, що майбутній уряд продовжить реалізацію Угоди про асоціацію.
«Наші відносини з Республікою Молдова будуються на діалозі з владою країни і на основі порядку денного, що базується на Угоді про асоціацію. При цьому, ми дуже уважно ставимося до взятих на себе зобов'язань, які стосуються дотримання демократичних стандартів, верховенства права, розвитку торговельно-економічного співробітництва і здійснення реформ», - підсумував Михалко.
Як повідомлялося, за підсумками парламентських виборів, які відбулися в Молдові , до складу майбутнього парламенту увійшли чотири партії - соціалісти, демократи, виборчий блок «ACUM», партія «Шора» і три незалежні кандидати. Перше установче засідання парламенту відбулося 21 березня, однак парламентська коаліція так і не була створена. Для її формування і затвердження нового складу уряду необхідні голоси 51 депутата із 101.


Немає коментарів:

Дописати коментар