Сторінкифуерг

понеділок, 25 березня 2019 р.

Румунія заявила про намір перенести своє посольство в Єрусалим


Прем’єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле заявила, що країна перенесе своє посольство в Ізраїлі в Єрусалим.
Цю заяву вона зробила у неділю під час свого виступу на конференції Американсько-ізраїльського комітету громадських зв’язків (AIPAC) у Вашингтоні, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на The Jerusalem Post.

«Я, як прем’єр-міністр Румунії, та уряд, який я очолюю, перенесемо наше посольство в Єрусалим. Наша підтримка держави Ізраїль та єврейської громади є постійною. Я сповнена рішучості сприяти більш тісним відносинам між Ізраїлем і всім Європейським союзом, особливо зараз, коли Румунія головує в Раді Європейського союзу», – сказала вона.
У квітні румунський уряд схвалив меморандум зі згодою на перенесення посольства, проте президент Румунії Клаус Йоханніс заявив, що такий крок може відбутися лише після досягнення мирної угоди між Ізраїлем і палестинцями.
У жовтні 2018 року Румунія повідомила, що вона завершила аналітичний звіт про можливе перенесення свого посольства в Ізраїлі в Єрусалим.
Перед заявою Денчіле у неділю президент Гондурасу Хуан Орландо Ернандес сказав, що його країна «негайно» відкриє свою дипломатичну місію в Єрусалимі.
«Гондурас негайно відкриє нашу офіційну дипломатичну місію, і цей крок розширить наше посольство до столиці Ізраїлю Єрусалиму», – сказав Ернандес.

Немає коментарів:

Дописати коментар