Сторінкифуерг

понеділок, 18 березня 2019 р.

Мей може відкласти третє голосування щодо «Брекзіту»


На цей час Терезі Мей все ще не вдалося заручитися необхідною підтримкою серед своїх однопартійців.
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей може відкласти третє голосування з питань виходу країни зі складу ЄС.  Про це повідомляє Deutsche Welle. "Проведення нового голосування було б складно виправдати, якщо заздалегідь відомо про поразку", - заявив міністр зовнішньої торгівлі Великобританії Ліам Фокс в ефірі телеканалу Sky News у неділю, 17 березня.

Своєю чергою міністр фінансів Великобританії Філіп Хаммонд зазначив, що уряд не виноситиме угоду з ЄС на голосування нижньої палати, якщо не буде достатньої підтримки серед консерваторів і депутатів від північноірландської Демократичної юніоністської партії (ДЮП). На цей час Мей все ще не вдалося заручитися необхідною підтримкою серед своїх однопартійців.
Уряд працює над тим, щоб цього домогтися, додав Хаммонд в інтерв'ю BBC. Як повідомляв УНІАН, 13 березня Палата громад Великобританії висловилася за відтермінування "Брекзіту" і проведення третього голосування за договором з Брюсселем про умови і порядок виходу країни зі складу Євросоюзу. Нове голосування намічено на 19 березня.
Через глибокі розбіжності британські парламентарії досі так і не змогли ратифікувати договір про порядок "Брекзіту", узгоджений Терезою Мей з Брюсселем, і дійшли висновку, що їм не встигнути виконати всю необхідну роботу до 29 березня, коли спочатку планувався момент "Брекзіту". Відтермінування виходу Великобританії з ЄС, однак, стане можливим лише в тому разі, якщо на нього погодяться всі решта 27 країн.

Немає коментарів:

Дописати коментар