Сторінкифуерг

понеділок, 11 березня 2019 р.

Перша освітня виставка Study in Europe Fair Ukraine пройшла у Києві


2 березня 2019 р. в Мистецькому Арсеналі в Києві пройшла перша освітня виставка Study in Europe Fair Ukraine за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні. Більше 50 університетів та міжнародних агенцій з 22 країн-членів програми Еразмус+ презентували свої навчальні програми та можливості фінансування. Більше 1 тисячі українських студентів та їхніх батьків отримали інформацію з перших рук та обговорили навчальні плани.

«Зацікавленість українських студентів у отриманні європейської університетської освіти є дуже високою, як і зацікавленість європейських університетів у зв’язках із українськими партнерськими інституціями. Тож Study in Europe Fair Ukraine стала, перш за все, унікальною можливістю для студентів отримати індивідуальну консультацію щодо того, що їх дійсно цікавить. Більше того, університети-учасники виставки отримали шанс зустрітися з потенційними українськими партнерами на мережевому заході, організованому спеціально для того, щоб сприяти академічній співпраці», − коментує Посол Хюґ Мінґареллі, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні.
Однією з найпопулярніших освітніх можливостей Еразмус+ є академічна мобільність, в межах якої студенти можуть провести навчальний період в партнерському університеті та отримати його академічне визнання вдома. Учасники виставки отримали детальну інформацію щодо індивідуальних грантів на короткострокові програми обміну (Міжнародна кредитна мобільність) для студентів та викладачів, а також на повний курс навчання на магістратурі (спільні магістерські програми Еразмус Мундус) для студентів четвертого року навчання та бакалаврів будь-якого віку.
Українські університети активно беруть участь у програмах Еразмус+: протягом 2014-2018 більше 180 українських інституцій співпрацювали із європейськими закладами вищої освіти. В межах Міжнародної кредитної мобільності понад 7 тисяч студентів та викладачів з України отримали фінансування для відвідування університетів ЄС і майже 3 тисячі європейців приїхали на короткостроковий обмін до українських університетів. Розмір грантів склав 33,8 мільйонів євро. Враховуючи високу зацікавленість, українські організації отримали додаткових 2,5 мільйонів євро на міжнародну кредитну мобільність студентів у 2019-2020.
Окрім короткострокової мобільності, Європа також пропонує широкий вибір навчальних і дослідницьких програм для шукачів магістерського ступеню. Багато з них викладаються англійською мовою. Дипломи європейських університетів визнаються в усьому світі, і це суттєво покращує кар’єрні перспективи випускників. В межах спільних магістерських програм Еразмус Мундус у 2014-2018 роках 205 українських студентів отримали фінансування для 191 програм в європейських університетах і 14 українців скористались спільними докторськими програмами Еразмус Мундус.
«Мій магістерський ступінь в університеті міста Лейпциг у Німеччині став чудовою основою для моєї теперішньої посади − роботи з міжнародними проектами в Центрі німецького права Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Багато в чому навчання в Європі стало унікальним досвідом: завдяки інтернаціональній атмосфері у кампусі, а також подорожам до сусідніх країн мені вдалося відчути і оцінити різноманіття культур – те, що мені також дуже подобається у моїй нинішній роботі у сфері міжнародних наукових відносин»,− каже Яна Ляшко, проектний менеджер Центра німецького права Київського національного університету.
Довідкова інформація:
Проект «Study in Europe» створено за дорученням Генерального директорату Європейської комісії з питань освіти, молоді, спорту і культури строком на 3 роки (2018-2020). Проект реалізує консорціум, що складається з Campus France (керівна організація), DAAD, Nuffic, British Council, Archimedes Foundation та Academic Cooperation Association. Мета проекту – презентувати якість та різноманіття Європи як місця для навчання шляхом надання інформації про можливості навчання та фінансування в країнах, де діє програма Erasmus+.
Для додаткової інформації зв’яжіться, будь ласка, з Оксаною Швайкою: projekt@daad-ukraine.org або +380 44 204 82 69.


Немає коментарів:

Дописати коментар