Сторінкифуерг

вівторок, 26 березня 2019 р.

Україна увійшла в топ-40 у "безвізовому" рейтингу паспортів


За перші три місяці 2019 року Україна піднялася в рейтингу паспортів світу з 41-го на 40-е місце, але водночас кількість безвізових країн залишилося колишньою – 128.

Про це свідчать дані опублікованого 8 січня 2019 року компанією Henley & Partners оновленого Індексу паспортів, який відображає останні зміни в безвізовому режимі всіх країн світу.

Згідно з оновленим рейтингом, 40-у сходинку з Україною ділять Нікарагуа і Тувалу. На 39-му місці розташувалося Вануату зі 129 безвізовими країнами. При цьому перше місце в Індексі розділили Японія, Сінгапур та Південна Корея. Громадяни цих країн можуть відвідувати без візи або з візою після прибуття 189 держав. Німеччина втратила безвізовий доступ до Узбекистану, і зайняла 2-е місце з показником 188 країн. Третє місце розділили одразу 5 країн: Данія, Фінляндія, Франція, Італія і Швеція - з 187 безвізовими країнами. Великобританія і США все більше віддаляються від першого місця, яке вони займали в 2015 році. Так, Великобританія зараз знаходиться на 5-му місці (185 країн без візи), США – на 6-му (184 країни). Втім, Brexit поки що не вплинув на позицію Великобританії в Індексі. Втрата позицій країни в рейтингу пов'язана в першу чергу з поліпшенням результатів азіатських країн.
Водночас паспорти країн, в яких діють програми отримання громадянства через інвестиції, займають високі позиції. Мальта за три місяці піднялася з 9-го на 8-у сходинку рейтингу. Вона випереджає Австралію, Ісландію і Нову Зеландію. Результати Кіпру не змінилися: 16-е місце і 173 країни без візи. Чорногорія, яка повинна запустити свою інвестиційну програму в найближчі місяці, піднялася на 19 рядків порівняно з 2009 роком, і зараз займає 43-е місце з показником 124 країни.
А ось на останньому, 104-му місці рейтингу опинилися неспокійні Ірак і Афганістан - у них всього по 30 безвізових країн. Індекс паспортів компанії Henley & Partners, раніше відомий як Індекс візових обмежень, являє собою міжнародний рейтинг країн за рівнем свободи пересування, яку вони надають своїм громадянам.
Індекс видається з 2006 року в співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), яка підтримує найбільшу в світі базу туристичної інформації. Більш докладно з рейтингом і методологією можна ознайомитися тут.
Як повідомляв УНІАН.Туризм, за минулий 2018 рік Україна піднялася у рейтингу паспортів світу на три позиції, при цьому збільшивши кількість безвізових країн на 14.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/tourism/news/10492047-ukrajina-uviyshla-v-top-40-u-bezvizovomu-reytingu-pasportiv.html

Немає коментарів:

Дописати коментар