Сторінкифуерг

понеділок, 25 березня 2019 р.

Вибори до Європейського Парламенту 23-26 травня 2019 р


Наступні загальноєвропейські вибори відбудуться 23-26 травня 2019 року, в ході яких всі громадяни ЄС, які досягли повноліття, будуть мати можливість вибрати, хто буде представляти їх в Європейському Парламенті.
Депутати Європейського Парламенту обираються шляхом прямого голосування громадян терміном на п'ять років. Кожна країна має свої правила проведення виборів (деякі аспекти можуть відрізнятися в залежності від країни наприклад, в тому, чи можна голосувати поштою або з-за кордону), проте є і положення, загальні для всіх.
Останні вибори до Європейського Парламенту в 2014 році були найбільшими транснаціональними виборами, коли-небудь проводилися одночасно. На виборах 2014 року основні європейські політичні партії вперше висунули своїх кандидатів в голови Європейської Комісії - виконавчого органу ЄС. Отримавши більшість у новообраному Парламенті, пост голови Комісії зайняв кандидат від Європейської народної партії. Очікується, що на виборах в 2019 році європейські політичні партії також запропонують своїх кращих кандидатів.

Результати виборів до Європейського Парламенту 2019 року нададуть безпосередній вплив на життя громадян. Вони визначатимуть діяльність Європи, спрямовану на вирішення проблем, які стосуються всіх: працевлаштування, бізнесу, безпеки, міграції та змін клімату.
«Ми повинні змінити Європу і зробити її більш ефективною, реагуючи на проблеми громадян і спираючись на те, чого ми вже досягли», - Голова Європейського Парламенту Антоніо Таяні.
За останні кілька років Європейський Парламент зробив багато для поліпшення різних аспектів життя громадян. ЄС бере участь у багатьох справах: від розвитку торгівлі до захисту споживачів і стимулювання досліджень. У наступний термін роботу необхідно продовжити. 

Немає коментарів:

Дописати коментар